Fokus scennärvaro helgkurs

En kurs för dig som vill träna på din scennärvaro och utforska leken i improvisationen. Du kommer att få gnugga dina fantasiknölar, träna på ditt medspelarskap och vässa din lyssning.
Vi ser gärna att du har gått minst 3 terminers improkurser.

Under kursen ska vi:
- Med olika övningar träna på att hitta fokus och vara närvarande i det vi gör här och nu.
- Utforska hur vi kan vara så naturliga som möjligt på scenen, bl.a. genom att själva uppleva och utforska det som händer på scenen.
- Hitta, utforska och förstärka leken vi leker genom att bejaka varandras och vår egen fantasi.

Allt detta gör vi med hjälp av Viola Spolins övningar och tillämpar det vi tränar på i scener. Vi jobbar mycket med coaching från sidan, dvs simultant under övningarna samt utvärdering efter övningarna. Övningarna kommer från boken ”Improvisation for the Theatre – third edition” och du kan med fördel skaffa boken och förkovra dig innan kursen.

Viola Spolin (1906 – 1994) skådespelare, regissör och utbildare och skapade ett omfattande system av övningar (games) där varje övning har ett särskilt fokus som syftar till att lösa olika problem som kan uppstå i en skådespelares träning. Hon har haft en stor betydelse för vad improvisationsteatern är idag.

ÅSA DAHLGREN har hållit på med impro sedan tio år tillbaka och började som kursledare på SIT år 2013. Hon är också dramapedagog och har studerat skådespeleri vid Calle Flygare Teaterskola. Det bästa hon vet med impro är när alla har roligt på scenen och tillsammans utforskar det som händer i stunden.