Impro Träning: Fördjupa din Karaktär

En mycket populär kurs som nu är tillbaka!

Den här kursen riktar sig till dig som gått minst Impro Breddning (10 ggr) eller motsvarande.

Hur bygger man en karaktär samtidigt som historien skapas?

När en improviserad föreställning börjar kliver du som skådespelare ut på scenen utan att veta vem du är eller var du är, vad din karaktär har för drivkraft och inställning till andra.

På kursen Impro Träning: Fördjupa din karaktär fokuserar vi på att hitta lugnet och fördjupa. Vi arbetar med olika verktyg för att skapa trovärdiga karaktärer med både bredd, djup och yta utifrån en situation, en genre eller ett fysiskt uttryck. Vi fokuserar på att hitta lugnet och fördjupa det som sker, på både in- och utsidan, genom att till exempel arbeta med inre drivkrafter och viljor. Kursen syftar till att utforska sambandet mellan karaktärer och scener, och vad som händer med berättelsen när vi låter karaktärerna styra.
I kursen ingår en frivillig Rookieföreställning.

Kursen leds av ANNETTE GRAHN, en mycket erfaren pedagog och improvisatör - som uppträtt på de flesta av Stockholms improscener. Nu senast har du kanske sett henne i publiksuccén Kära Selma här på Stockholms Improvisationsteater. Annette tycker att det bästa med att stå på improscenen är att få vara helt fokuserad i stunden - på historien och på karaktärerna - och inte tänka på någonting annat. Det som finns, det finns här och nu. Som kursledare drivs hon av att se kursare kasta sig ut, låta saker födas ur stunden och ur samspelet med sina medspelare.