Skådespelarträning för improvisatörer

I den här kursen kommer vi arbeta med att som improvisatör hitta ärliga och trovärdiga reaktioner i improviserade scener.
Vi kommer också öva på att driva våra karaktärers viljor samt hitta sätt för improvisatörerna att samspela för att göra scenernas konflikt så rolig eller rafflande som möjligt.

Vi kommer bland annat arbeta med Meisnerteknik, en skådespelarteknik, där fokus ligger på din medspelare. Övningarna i tekniken syftar till att förbättra vår iakttagelseförmåga för att kunna skådespela utifrån det vi ser hos den andre snarare än att ”hitta på” själv eller gräva i vårt inre.

Som improvisatör kan en lätt känna press att hitta på nya, intressanta saker att säga och i den här kursen ska vi utforska vad som händer om vi slutar med det och istället litar på att det alltid redan finns något hos vår medspelare som vi kan plocka upp och spinna vidare på.

Kursen leds av Linn Sparrenborg, skådespelare, pedagog och improvisatör - som uppträtt på de flesta av Stockholms improscener. Linn är också stolt medlem av improvisationsgruppen Hybris.

Den här kursen riktar sig till improvisatörer som gått minst Bas och Breddning på Stockholms Improvisationsteater eller motsvarande.

Kurs: 1868

Kursgånger:

Datum: 2018-11-17 - 2018-11-18

Veckodag: lördag + söndag

Tid: 10.00-16.00

Pris: 3200 kr

Kursplats: Stockholms Improvisationsteater

Kursledare: Helena Lindegren


Ja, jag vill anmäla mig nu!
(platser kvar)