Teater För Jobbet med Stockholms Improvisationsteater

TEATER FÖR JOBBET

Workshops online
Skräddarsydda case
Temaföreställning
Workshops
Icebreaker
Kontakta Teater För Jobbet på Stockholms Improvisationsteater

Vi har över 32 års erfarenhet
av att leverera högklassig improvisationsteater i vårt samarbete med stora och små företag, statliga verk, föreningar, skolor, myndigheter med flera.


På Stockholms Improvisationsteater skapar vi en plats för den utveckling ni frågar efter

Har du någon gång varit med om ett evenemang, workshop eller en kurs där du träffat oss så förväntar du dig skratt, kreativa spännande insikter, ökad sammanhållning i arbetsgruppen och en egen ökad kreativitet.

Med vår breda mångåriga erfarenhet skräddarsyr vi många evenemang åt företag och organisationer.

Konferens inhopp för att förtydliga, konkretisera, lätta upp och knyta ihop säcken.

Underhållning med tänkvärda inslag och klar igenkänningshumor.

Teambuildande workshops ibland med roligt tillsammans på agendan och ibland för att få upp saker till ytan på ett tryggt, lättsamt och ärligt vis.

Improvisationsteater kan alla lära sig och ha nytta av. Improvisationsteater tar tillvara på människors kreativitet; belyser och vässar den. Improvisationsteater är ett sätt att utvecklas.

Stockholms Improvisationsteater – underhåller, utbildar och ger dig upplevelser

Janne Berg
Teater För JObbet
janne@impro.a.se
070-733 97 61

 

Skräddarsydda case

”- Vi behövde få upp ett problem till ytan”
”- Vi behövde visa hur våra nya kärnvärden kunde se ut i vardagen på företaget”
" - Vi vill skapa en ny kultur på vår arbetsplats"


Impro som diskussionsunderlag i skräddarsydda case:

Kunder vänder sig till Stockholms Improvisationsteater av olika anledningar. En av anledningarna är att det finns ämnen eller problem som behöver lyftas upp till ytan på ett lättsamt och konkret sätt.
Stockholms Improvisationsteater kan skapa case tillsammans med uppdragsgivaren där konkreta situationer i uppdragsgivarens vardag lyfts fram och belyser ämnet i fråga.

Dessa scener kan sedan användas som diskussionsunderlag och material i ett fortsatt arbete på en konferens och i vardagen.

Det unika med improvisationsteater i dessa sammanhang är aktualiteten och möjligheten att använda sig av åhörarna som finns där och deras upplevelser och sanning. Det blir aktuellt, konkret och personligt utan att vara privat.

Röster från kunder:
”Det var så bra eftersom jag kunde kritisera skådespelarnas sätt att angripa ett problem istället för att direkt angripa min kollega”

”Eftersom det blir så uppförstorat så skrattar man, samtidigt som man känner igen sig. Det är avväpnande och på en gång väldigt träffande.”

”Flera veckor senare satt jag på ett möte och insåg att jag gjorde precis som vi sa att man inte skulle göra till dem på scenen. Aha upplevelse långt senare mitt i vardagen. Det hjälpte verkligen mig i min yrkesroll som säljare.

 

Temaföreställning

Skräddarsydd Improvisationsteater med er arbetsplats som inspiration.

Vi skräddarsyr en föreställning till er med ert tema och er arbetsplats som inspiration.
Improvisatörerna skildrar med värme och humor er arbetsplats och det tema som ni behöver belysa just vid detta tillfälle. Med hög igenkänningsfaktor konkretiserar vi det ni behöver få upp till ytan på ett avväpnande humoristiskt vis. Med vår erfarenhet utvecklar vi dig till en kreativare vardag.

Det går att applicera improvisationsteater på i stort sett alla teman. Några av de teman vi tagit upp är service, medarbetarskap, jämställdhet, kulturell och etnisk mångfald, kundvård, ledarskap, friskvård, hälsa i arbetslivet och så även ert specifika ämne som inte nämns här.

I nära samråd med er som uppdragsgivare skapar vi en aha-upplevelse som kan ge nya insikter och diskussionsunderlag för att arbeta vidare med det tema som är aktuellt hos just er, just nu.

 

Icebreaker

Ice breaker- En rolig aktivitet tillsammans..

Prova på de enklaste grunderna i improvisationsteater.
En timme full av skratt och gemenskap.

Ni kommer som ni är och träffar en improvisatör från ensemblen på Stockholms Improvisationsteater i ca en timme. Tillsammans provar ni helt förutsättningslöst olika improvisationsteater tekniker.

Ni kommer garanterat skratta tillsammans, lära känna varandra lite bättre och se nya sidor hos varandra.

Ni kan vara hos er eller hos oss på teatern. Passar utmärkt som After Work eller uppvärmning/avslutning på en konferens. Om ni har evenemanget hos oss så kan det med fördel kombineras med vårt cafés After work paket med ett glas vin o tilltugg.

Skulle ert evenemang sammanfalla med en föreställningskväll på teatern får ni 25% rabatt på teaterbiljetterna till den kvällens föreställning, (i mån av plats.)

Skratta tillsammans - Bli varm i kläderna - Lär känna varandra lite bättre

 

Workshop

När Stockholms Improvisationsteater ger en workshop i improvisationsteater hävdar vi att alla människor har fantasi och kreativitet. Improvisationsteater ger dig verktyg till att hitta och använda din fantasi och din skaparkraft.

Hur går det till?
Ni kommer till oss på teatern på Sigtunagatan 12 i Vasastan eller vi kommer till er. Ni träffar en av våra improvisatörer i ca 2 timmar. Under dessa timmar får ni prova på grunderna i improvisationsteater, olika tekniker i att improvisera, lyssna på varandra, tala inför folk och att hitta på egna historier.

Improvisationsövningarna utgår ifrån lek och improvisation som sedan i den avslutande utvärderingen av workshopen blir intellektuella förtydliganden, egna upplevelser och insikter.

Workshopen kan gärna börja med en pedagogisk förevisning från skådespelarna där de visar hur vi arbetar med improvisationsteater.

Det finns olika anledningar till att kunder vänder sig till oss och vill boka en workshop. Ofta är det ett önskemål om teambuilding, lära känna varandra, ha roligt tillsammans och samtidigt lära sig något.
I en Workshop kan improvisatören knyta an till ett tema eller ett ämne om det är något speciellt ni vill arbeta med i just er arbetsgrupp.
Några exempel på tidigare ämnen eller områden vi knutit an till i en workshop är: ledarskap, attityder, kommunikation, teambuilding, gruppdynamik, kreativt flöde, kroppsspråk och status.

När vi anordnar en workshop i improvisation skräddarsyr vi den efter behov.
Med vår erfarenhet utvecklar vi dig i en trygg miljö till en kreativare vardag.
Stockholms Improvisationsteater – underhåller, utbildar och ger dig upplevelser

Workshop 1-2-3
Är ett tre stegs evenemang som vi skräddarsyr efter behov om ni som uppdragsgivare vill arbeta vidare med specifika ämnen eller projekt på er arbetsplats. Tex presentationsteknik, storytelling eller jämställdhet.

Workshops online

Vi skräddarsyr inspirerande, underhållande och teambildande workshops via webbaserade verktyg. NI kan arbeta med cases eller bara njuta tillsammans av improvisationens kraft att ge lust, mod och restultat!

I och med nödvändigheten att kommunicera nästan endast via internet, har vi blivit alltmer skickliga på att hålla mycket effektiva möten.
Det är bra. Men hur får vi dom att verkligen lyfta?

Exempel:
Workshops och underhållning live

Om ni träffas live så kan vi givetvis även vara med. Vi kan spela improviserade underhållande, interaktiva scener kring dåtid, nutid och framtid eller case, hålla workshops som stärker teamet, skapar gruppkänslan och låter er ha riktigt roligt ihop i 1–3 timmar.

Workshops onlne
Vi skräddarsyr inspirerande, underhållande och
teambildande workshops via webbaserade verktyg.
NI kan arbeta med case eller bara njuta tillsammans av improvisationens styrka att ge lust, kraft och mod!

Prenumerera på improvisationsteater
Vi erbjuder en tjänst där din arbetsplats vid 5 -10 tillfällen får digitalt material eller livestreamat med innehåll som passar din arbetsplats t ex en scen att ha som en ingång för en diskussion, sketch kring vad som sker hos er eller ett par kreativitetsövningar att kickstarta dagen med.

Inspelning av case
Vi kan spela in case kring aktuella utmaningar för just er arbetsgrupp. Casen situationerna tar vi fram i samarbete med er och dom blir unika för just er arbetsplats. Casen fungera som ett perfekt avstamp för en diskussion kring beteenden på företaget.

Livestreaming
Vi kan även hjälpa dig med livestreamade, improviserade inslag kring temat för dagen under er kickoff/temadag/avdelningsdag.

Använd vår scen
Om du behöver en scen utrustad med kameror, ljud och ljus anpassade för livestreamade event.

Egna idèer?
Har du egna idéer kring hur du vill använda improvisationsteater på din arbetsplats eller vill höra om flera tjänster vi erbjuder, så tveka inte att höra av dig.Kontakta oss

Janne Berg
Teater För JObbet
janne@impro.a.se
070-733 97 61

 SVENSKA
Kurser i impro
Föreställningar
Teater För Jobbet
Startsida
Kontakt

ENGLISH SECTION
Improv courses in English
Improv shows in English
Contact us

 
© 1989 - 2024 Med ensamrätt
Stockholms Improvisationsteater
Sigtunagatan 12, 113 22 Stockholm
info@impro.a.se 08 - 30 62 42


Stockholms Improvisationsteater på Facebook istagram Stockholms Improvisationsteater på Instagram