Selmaprojektet ger


Kära Selma – en improviserad hyllningsföreställning

Selma Lagerlöf behandlade i sitt författarskap det allmänmänskliga, som tid och rum inte rår på. Hon skrev om oss människor, som skrattar, älskar och gråter. Som sysslar med jävelskap och fantiserar, som skäms, hämnas och ljuger, som jublar, dansar och längtar.

Hon skrev om människor som tror på något större, med fötterna stadigt på marken och spaden djupt ner i myllan. Människor som går vilse, hittar hem, sårar och tröstar. Som föds och dör, ärver och lämnar arv, allt i ett gränsland mellan magi och verklighet.

Kom och var del av Selma Lagerlöfs oskrivna verk!Selma Lagerlöf föddes 1858 på Mårbacka i Värmland. Hon kom att bli en av sin tids mest lästa författare och den som översattes till flest språk. Bland hennes verk kan nämnas Gösta Berlings Saga, Kejsarn av Portugallien, Jerusalem och Körkarlen. Hon skrev noveller, romaner, poesi och sonetter. Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909 och fem år senare blev hon första kvinna att väljas in i Svenska Akademien. Hon köpte tillbaka sitt barndomshem Mårbacka som gått förlorat och drev sedan gården fram till sin död 1940. När hon fyllde 80 hyllades hon i hela landet och gav ett tacktal i Sveriges Radio.


▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼

Spelas, kl 19:

2 mars
9 mars
16 mars
24 mars
29 mars


Biljettpris:

▲ Ord. pris 180 kr.
▲ Student 90 kr.
▲ Kursare på Stockholms Improvisationsteater 90 kr.


▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼

Konstnärlig ledare: Linda Gustafsson
Ljus: Matilda Swahn

Föreställningen är två akter lång och håller på till kl 20.40-21.00 ca, inklusive paus.

Länk till Facebook-event: https://www.facebook.com/events/162201241074568/


▲▼▲▼▲▼▲▼▲▼

OBS! Både entrén och caféet tar endast emot kontanter. Vi öppnar en halvtimme innan föreställning.

Medverkande

Anders Knutsson, Annette Grahn, Jesper Eriksson, Linda Gustafsson, Lis Rosenqvist, Åsa Dahlgren

Musiker

Spelas