Den Improviserade Schlagerfestivalen fyller 20 år!

Stockholms Improvisationsteater kastar sig för tjugonde gången ut i ögonblickliga harmonier, nödiga såväl som onödiga rim och briljanta musikaliska magplask.

Året var 1997.
Det var en mulen dag på Sigtunagatan. Radion spelade Scatman John, Per grämde sig över att Öresundsbron snart skulle överta Ölandsbrons position som landets längsta och en trött Johan försökte allt mer uppgivet sätta sig in i Trustorhärvan. Janne hade sovit dåligt på grund av sin oro för millenniebuggen och snart skulle dessutom den förhatliga melodifestivalen gå av stapeln på TV.

Då hände det ofattbara.
Janne fick en idé.
Redan detta faktum var omtumlande för alla inblandade, och när han tog till orda och med skälvande röst lade fram innehållet i denna idé förstod alla tre att inget någonsin skulle bli som förr.
"Improviserad schlager".
Per och Johan såg på varandra.
"Publiken hittar på egna låttitlar." fortsatte Janne.
"Musikstilar skrivs upp på lappar som slumpmässigt dras till varje låt."
"Ur vaddå, någon typ av urna?" sa Johan.
"Ja, sa Janne, ur någon typ av urna".

"Per släppte sitt modellbygge av Ölandsbron i golvet och reste sig upp.
Janne fortsatte allt mer upphetsat sin beskrivning av ett evenemang som inte bara trotsade både logikens och musikens lagar, utan som utmanade allt människan hittills trott var möjligt på en improscen.
Resten är, som ni alla vet, improhistoria.

20 år har nu gått sedan denna omvälvande eftermiddag i Vasastan.
Detta uppmärksammar Stockholms Improvisationsteater genom att våren 2016 spela inte mindre än 20 föreställningar av Den Improviserade Schlagerfestivalen.

Vi hoppas att ni vill dela denna historiska tilldragelse med oss!