Historik

Allting började 1997 som en happening, ett sceniskt experiment som växte sig större än vad vi någonsin anat.

Vi gjorde arrangemanget en kväll i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12 och den tar 85 personer. Redan då kände vi att vi hade en otrolig publikmagnet. Ryktet om den alternativa festivalen spreds snabbt och allt större lokaler krävdes. 2003 såldes de 380 biljetterna slut på sju minuter och det stod klart att det var dags att satsa riktigt stort inför 2004. Utan extern marknadsföring såldes 800 biljetter första dagen och det dröjde inte länge innan sista platsen i Folkets Hus var såld.

Resultatet blev större scen, större publik och givetvis större produktion även om idén var densamma – att roa med schlager på eget vis. I det årets produktion deltog ca 70 personer – 15 artister, ett band med åtta medlemmar, fyra dansare, en kör och många, många frivilliga.

Året därpå upprepade vi bedriften att fylla Folkets Hus med sina 1200 platser och genomföra den stora produktionen. För att inte glömma vårt ursprung gjorde vi året därpå en ”tillbaka till där det en gång började vecka”. Det blev fem kvällar efter varandra på teatern med delfinaler och final. Vi hade stor biljettsläpp-dag med kölappar, kaffeservering och en lång rad med schlagerhungrande människor som tog upp halva kvarteret. Det var trivsamt och härligt att köra på vår egen scen, dessutom gav det möjlighet för fler schlagersugna improvisatörer att delta.

Nu står vi redo inför vår nästa utmaning, att göra festivalen utomhus och för rekordstor skara med publik. Så träng ihop er i bänkraderna på söndag, njut och känn delaktighet när vi lägger ut vårt improvisatoriska slagskepp på nytt okänt vatten.