Fokus: Föreställning Måndag

Den här kursen riktar sig till dig som gått Bas, Breddning och Träning/Fördjupning här på Stockholms improvisationsteater eller motsvarande.

En intensivkurs där vi arbetar mot att spela en föreställning. Vi tränar även på att utveckla tekniker som du som improvisatör behöver behärska för att spela en längre historia. Vi lägger stor vikt vid att skapa en samspelt grupp där man både utvecklas som grupp och individuellt som improvisatör.

Kursledare Olof Tyche arbetar med gruppdynamiken i första hand. I olika tematiska övningar fördjupar vi oss i närvaro, karaktär, drama, känslor och rörelse. Vi tränar också storytelling och utforskar röstdynamikens betydelse på scenen. Under vårterminen kommer målet vara att spela en improviserad föreställning i en genre som gruppen har enats om. Fokus på kursen är att bekanta och fördjupa sig i research, plott, tidsepok, språkbruk, unika karaktäristiska och karaktärer för genren. Vi kommer också arbeta med inspelad musik som effekt.

OLOF TYCHE är en erfaren improvisatör och kursledare. Han medlem i gruppen Dramatiska som har spelat en rad olika genres som Bergman, Tennesse Williams, Woody Allen och Roy Andersson. Han medverkar också i Improakademien som genom åren har spelat Survivor, Bakom Fasaden och City Life.

OBS. Det här är en avancerad kurs och vi kommer att sträva efter en jämnast möjliga nivå på deltagarna. Intagning till kursen sker via rekommendation, en anmälan är endast en intresseanmälan.