Fördjupning: Klassiskt berättande

Improvisatörer är berättare som skapar historier i stunden. I den här kursen kommer du få lära dig vilka ingredienser som behövs för att berätta historier som fascinerar och fängslar publiken från början till slut.

Du kommer att lära dig att spela engagerande hjältar, trovärdiga skurkar och roliga sidokaraktärer – karaktärer som har tydliga mål och drivkrafter och som publiken bryr sig om.

Under kursens gång kommer vi även arbeta med både storytelling och dramaturgisk struktur. Du kommer att få lära dig metoder för att bryta och initiera scener, lära dig timing samt få en djupare förståelse för hur vi som historieberättare kan bygga spänning i enstaka scener och i hela historien.

Målet med kursen är att du ska utveckla din förmåga att bygga spännande historier som når klimax och där du som improvisatör kan knyta ihop historien till ett tillfredsställande slut.

TAMARA MAASDAM är improvisatör och improlärare med en oändlig nyfikenhet och iver att lära sig nya saker. För henne är impro som bäst när drama och komedi möts och när improvisatörerna kan få henne att skratta och gråta i samma föreställning. Som lärare är Tamara empatisk och med stor entusiasm lär hon ut med hjärta och hjärna. Med sig in i klassrummet tar hon energi och passion, nyfikenhet och reflektion. Tamaras lektioner är en bra kombination av skratt och fånighet, samt konstruktiv feedback för gruppens och de individuella improvisatörernas utveckling.