Fokus: Föreställning Torsdag (längre kurstillfällen)

Den här kursen riktar sig till dig som gått Bas, Breddning och Träning/Fördjupning här på Stockholms improvisationsteater eller motsvarande.

En intensivkurs där vi arbetar mot att spela en föreställning. Vi tränar även på att utveckla tekniker som du som improvisatör behöver behärska för att spela en längre historia. Vi lägger stor vikt vid att skapa en samspelt grupp där man både utvecklas som grupp och individuellt som improvisatör.

Kursledare Åsa Dahlgren tycker om att jobba med både drama och komik. Det viktiga är att spela genuina karaktärer som till fullo lever sitt liv på scenen. I kursen kommer hon att arbeta med att tillsammans med er skapa en tillåtande som ger bra förutsättningar för att hitta lekfullheten och minimera de hinder som får dig att vara ofri på scenen. Du får arbeta med

- skådespelarövningar som lär dig att använda dina känslor och utveckla ditt fysiska uttryck på scenen.
- att vara närvarande på scenen och ge din inre kritiker en fight
- att hitta dramat och leken mellan dig och din medspelare genom ett fördjupande arbete med where, who och what.

Åsa är inspirerad av Viola Spolin, Clown och medveten närvaro, där hon hittar övningar som får oss att vara i nuet, lita det som uppstår och lära sig ”ta leken på allvar”. I det format som kommer att spelas kommer fokus ligga mycket på att använda, fördjupa och återanvända det som redan uppstått.

ÅSA DAHLGREN har tio års erfarenhet av impro började arbeta som kursledare på SIT år 2013. Hon är dramapedagog och har studerat skådespeleri vid Calle Flygare Teaterskola. Du kanske har sett henne i ”Kära Selma – en hyllningsföreställning” eller föreställningen ”Survivor stories”. Hon älskar improviserat drama och har upplevt de allra bästa stunderna i impro är när alla på scenen är tillåtande och leker med det som händer i stunden.

OBS. Det här är en avancerad kurs och vi kommer att sträva efter en jämnast möjliga nivå på deltagarna. Intagning till kursen sker via rekommendation, en anmälan är endast en intresseanmälan.

Kurs: 2049

Kursgånger: 12

Datum: 2020-09-03 - 2020-11-26

Veckodag: Torsdag (ej 29 okt)

Tid: 18.00 - 20.45

Pris: 5550 kr

Kursplats: TAGE GRANIT Crafoordsväg 14 i Vasastan

Kursledare: Åsa Dahlgren


Ja, jag vill anmäla mig nu!
(endast 3 kvar)