Fokus: Föreställning XL torsdagar

Den här kursen riktar sig till dig som gått minst nivåerna Bas, Breddning och Träning på Stockholms Improvisationsteater eller motsvarande.

En intensiv kurs där vi jobbar mot och spelar en föreställning. Som en produktionskurs light, vi fokuserar inte bara på att jobba ihop en föreställning utan har även tid att träna och utveckla teknikerna du som improvisatör behöver behärska för att spela en längre historia i en akt. Vi lägger också en stor vikt vid att skapa en samspelt ensemble där man både utvecklas som grupp och individuellt som improvisatör.

Kursen omfattar 14 kurstillfällen + ett heldagsrep kl 10-16.
De två sista kurstillfällena spelar ni er föreställning.

Kursledare Adam Wern jobbar primärt med dramat, att gestalta mångbottnade och trovärdiga karaktärer och att inte väja för känslomässigt starka scener.

Kursledare Anna Harvard jobbar primärt med dramaturgin, historieberättandet och scenbygget och att skapa en berättelse med dynamik.

Vi tänker oss att arbeta med en dynamisk föreställningsform som närmast kan beskrivas som svart dramakomedi. Där vi utforskar komedins tempo och snabba scenklipp men också bottnar i klassiskt drama och med stora insatser och djupa karaktärer. Som att Seinfeld möter Breaking Bad.

Det här är en avancerad kurs och vi kommer att sträva efter att få en jämnast möjliga nivå på deltagarna.
Därför kommer det primärt att vara kunskapsnivån på impro och inte anmälningsdatum som gäller. Du får besked om du kommit med på kursen när gruppen är sammansatt.

ANNA HARVARD har undervisat impro med fokus på storytelling sedan 2013. Hon är medlem i ensemblen Dramatiska som specialiserat sig på att spela improviserade genrer i långform sedan år 2009. Hon har tillsammans med Katarina Wahlberg skrivit boken "The Visual guide to Improv" som släpptes hösten 2017.

ADAM WERN har hållit kurser på Stockholms Improvisationsteater sen 2010. Grupperna han leder brukar utmärkas av stor sammanhållning och lekfullhet. Adam utmanar ofta deltagarna till fysiskt spel med hela känsloregistret och höga doser av drama & relationer. Hans stora entusiasm för improvisationsteater brukar vara väldigt smittsam.