Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/56/2006256/impro.a.se/public_html/db/db.php on line 19 Teater och kurser (teaterkurser) i Stockholm - Stockholms Improvisationsteater

Historik

Stockholms improvisationsteater bildades 1989. Sedan -92 har vi funnits i våra egna lokaler på Sigtunagatan 12, den enda fasta scenen i Norden där det enbart spelas improviserad teater.

Våra verksamheter är följande:

* Improviserad teater

* Teater för jobbet - Pröva nya tankebanor och frigör kreativiteten på din arbetsplats. Eller beställ en specialkomponerad improshow till konferensen.

* Kursverksamheten för allmänheten i den gyllene konsten att improvisera. En äkta folkrörelse!

Vi har även ett nationellt och internationellt samarbete och utbyte med andra improvisationsgrupper. Vi har gästspelat i de nordiska länderna, USA, Holland, Tyskland, Italien och Litauen. Vi har arrangerat Svenska- och Nordiska Mästerskap i Teatersport™. SIT blev 1999 Nordiska Mästare i Teatersport™ i Helsingfors, bronsmedaljörer i de första Europeiska Mästerskapen i Teatersport™ i Dortmund, Tyskland, och vann 2000 The World Domination Tournament i Atlanta, USA. Sommaren 2002 arrangerade vi Sveriges första impro-festival Impromania. Vi deltog 2006 vid de första världsmästerskapen i Teatersport som arrangerades i samband med fotbolls VM i Tyskland.