a collective storytelling project

IN ENGLISH BELOW

Välkommen på en första visning av filmen Should I stay or should I go? - en improviserad film skapad av fem improvisationsteatrar från Frankrike, Slovenien, Tyskland, Österrike och Sverige.

Efter tre års arbete är det europeiska samarbetsprojektet Should I stay or should I go? nu avslutat och vi har den stora äran att presentera det färdiga resultatet under en första svensk visning.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦

MER OM PROJEKTET:

Should I stay or should I go? är ett tvåårigt EU-finansierat så kallat collective-storytelling-projekt där fem europeiska improvisationsteatrar gått ihop och producerat en improviserad film. Filmen bygger på temat Should I stay or should I go? och utifrån det har varje land gjort en research. Varför väljer vi människor att vara kvar i en specifik livssituation? Eller lämna den? Och vad händer med oss när vi flyttar, lämnar ett förhållande eller kanske byter jobb?

Filmen består av fem episoder, inspelade i Österrike, Tyskland, Slovenien, Frankrike och Sverige. Stockholms Improvisationsteater valde att förlägga researcharbetet till Skellefteå där vi intervjuade mödrar och döttrar. Med dessa intervjuer som grund skapade vi sedan vår episod av filmen som spelades in i Skellefteå i januari 2015.

Fem skådespelare, en från varje land, har medverkat i samtliga episoder men varje land har haft en egen regissör. Det finns varken manus eller några givna karaktärer som ligger till grund för gestaltningen i filmen. Vi har istället valt att kollektivt berätta och skapa skeendet direkt på inspelningsplatsen med improvisationsteater som metod. Slutresultatet, en improviserad film, är unikt i sitt slag och en stor händelse i improvärlden.


IN ENGLISH:

In this 2-year project, 5 theater companies from Austria, France, Germany, Slovenia and Sweden collectively created performances, workshops, a book and a feature film surrounding the question why people are staying in or leaving a place.

The movie has english subtitles.

✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Projektets hemsida: http://www.stay-or-go.eu/

Länk till Facebook-event: https://www.facebook.com/events/493349987505483/

✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦

Biljetter: maila till emma@impro.a.se

Pris: 100 kr ord, 60 kr för kursare på Stockholms Improvisationsteater

Både entrén och caféet tar endast emot kontanter. Caféet öppnar kl 18.30. Filmen visas kl 19.

Medverkande

Musiker

Datum

  • 2015-09-26